wft Wethouder doet meeDe gemeenteraad heeft op 6 november 2014 unaniem een motie aangenomen om Fairtrade Gemeente te worden. In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, horeca, bedrijven en de lokale overheid samen voor meer eerlijke handel. Zo maken we heel Nederland fairtrade.

Iedereen in Nederland kan meedoen met de Fairtrade Gemeente campagne. Meedoen loont! Voor jouzelf, voor jouw organisatie maar vooral voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden. De meerwaarde van het meedoen is voor iedereen anders. Voor de een is dat het opbouwen van een groter netwerk en het opdoen van werkervaring. Voor de ander is dat promotie of het met trots kunnen laten zien welke fairtrade producten zij/hij verkoopt of serveert.

wft ww doet mee

Je doet mee door zelf fairtrade producten te verkopen en/of te gebruiken en dat actief uit te dragen. Daarnaast kun je lid worden van een werkgroep die actief andere mensen en organisaties in de gemeente Westland stimuleert om ook te kiezen voor fairtrade.

Op 23 november 2016 hebben Gemeente Westland, Westland Marketing, Wereldwinkel ’s-Gravenzande, Wereldwinkel Naaldwijk, Wereldwinkel Wateringen, Westlands Museum, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Westland, Westland Cultuurweb en MKB Westland een intentieverklaring ondertekend om het label Westland Fairtrade Gemeente te krijgen. Zij zijn de eersten van een lange rij die zeker gaat volgen.

wft wethouderwft ondertekenaarsJe kunt de campagne volgen in Groot Westland. Eenmaal in de veertien dagen vind je een halve pagina met het laatste nieuws. En natuurlijk kun je Westland Fairtrade Gemeente volgen op Facebook.