wft Wethouder doet meeDe gemeenteraad heeft op 6 november 2014 unaniem een motie aangenomen om Fairtrade Gemeente te worden. In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, horeca, bedrijven en de lokale overheid samen voor meer eerlijke handel. Zo maken we heel Nederland fairtrade.

Iedereen in Nederland kan meedoen met de Fairtrade Gemeente campagne. Meedoen loont! Voor jouzelf, voor jouw organisatie maar vooral voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden. De meerwaarde van het meedoen is voor iedereen anders. Voor de een is dat het opbouwen van een groter netwerk en het opdoen van werkervaring. Voor de ander is dat promotie of het met trots kunnen laten zien welke fairtrade producten zij/hij verkoopt of serveert.

De gemeenteraad heeft op 6 november 2014 unaniem een motie aangenomen om Fairtradegemeente te worden.
Fairtradegemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samenwerken aan meer eerlijke handel. Om deze titel te verdienen, werkt de lokale gemeenschap aan zes campagnecriteria. Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich Fairtradegemeente mogen noemen.
Wereldwinkel ’s-Gravenzande zet zich al meer dan 20 jaar in voor eerlijke handel. Het behalen van de titel Westland Fairtradegemeente zien wij als een bekroning van ons werk en derhalve wil onze Wereldwinkel graag een voortrekkersrol vervullen in de campagne.