recept rijst

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 g Fair Trade Original Pandanrijst
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 4 eieren
  • 2-3 el olie
  • 1/2 tl sambal
  • 2 bosui, in ringen
  • 1 Chinese kool, fijngesneden en gewassen
  • 3 volle el Fair Trade Original Pindakaas
  • 1 el ketjap manis
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • Oosters strooisel naar keuze, bijv. seroendeng

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de eenvoudige bereidingswijze op de verpakking. Stoom intussen de bloemkoolroosjes in een vergiet boven de pan met rijst beetgaar. Breng tegelijkertijd een steelpannetje met koud water en 4 eieren net aan de kook en kook de eieren tot ze hard zijn (circa 6 minuten). Giet de eieren af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Verhit de olie met de sambal in een wok en roerbak de gestoomde bloemkoolroosjes, bosui en Chinese kool kort. Verhit in een steelpannetje pindakaas, ketjap en knoflook en voeg zoveel water toe tot er een mooie dikke gladde saus ontstaat. Pel de eieren en halveer.
Serveer de groenten met rijst, eieren en pindasaus en garneer met Oosters strooisel naar keuze.