Voor 10 koekjes
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur rusttijd

Ingrediënten:

  • 75 g havermout
  • 120 g bloem
  • 100 g rietsuiker*
  • 120 g pindakaas*
  • 60 g zachte boter
  • 1 ei
  • 60 g hazelnoten
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 ml melk
  • 1 tl vanille extract

* Verkrijgbaar in de Wereldwinkel

Bereidingswijze

Hak de hazelnoten grof. Doe de suiker, de (plantaardige) boter en het ei in een kom en meng. Voeg de pindakaas en het vanille extract toe en meng.
Meng in een andere kom de bloem en het bakpoeder.
Voeg de bloem en het bakpoeder bij de kom met de andere ingrediënten en meng goed. Doe de hazelnoten en de havermout in de kom en meng goed.
Dek het deeg af met plastiekfolie en laat het deeg  1 uurtje in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 170c. Leg een bakpapier op een bakplaat of ovenrooster. Neem een ijsschep of lepel en schep 10 bolletjes op het bakpapier. Druk de bolletjes plat met een vork zodat je een kruismotief krijgt. Bak de koekjes 7 minuten, draai het rooster om en bak nog eens 7 minuten. De koekjes zijn klaar als ze lichtjes gebruind zijn en nog een beetje zacht in het midden.