Voor 10 plakkenrecept laagjes cake met pindakaas
Bereidingstijd: ca. 30 minuten (exclusief baktijd en afkoelen)

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • scheutje olijfolie
  • 2 eieren
  • 50 ml water

En van Fair Trade Original:

  • 1 pak Bakmix voor Muffins met stukjes chocolade
  • pot Pindakaas
  • pak Hagelslag puur of melk

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Zeef de muffinmix en haal de stukjes chocolade eruit. Zet deze apart.
  • Bereid de muffinmix volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de mix in een langwerpig cakeblik in plaats van in de muffinvormpjes en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Bak de cake in ca. 45-50 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de cake afkoelen en snijd overdwars in 3 plakken.
  • Bestrijk de eerste laag met pindakaas en bestrooi met een laagje hagelslag. Bedek dit met de tweede plak cake. Bestrijk deze ook met een laag pindakaas en bestrooi met hagelslag. Dek af met de laatste laag. Wikkel de cake stevig in huishoudfolie en laat even staan.
  • Wrijf de chocoladestukjes uit de cakemix in met een klein beetje olie, zodat ze mooi gaan glimmen. Bestrijk vlak voor het serveren de bovenkant van de cake voor een deel met pindakaas en strooi daar de chocoladestukjes op.
  • Snijd de cake in dunne plakken.