Zomerse fruitsoep met kokosroomfairtrade zomerse fruitsoep 300x normal

Soep voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei
  • 250 g frambozen (eventueel uit de diepvries, ontdooid)
  • 50 g poedersuiker
  • 50 ml slagroom
  • enkele blaadjes munt, fijngehakt
  • 1 à 2 el Rietsuiker*
  • 200 ml Appelsap met lemon & lime*
  • 100 ml (biologische) Kokosmelk*
  • Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade product in de Wereldwinkel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 200°.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg in dunne reepjes en draai er spiraaltjes van
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met rietsuiker
  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de suikerstengels in ca. 8-10 minuten goudbruin en knapperig
  • Doe de frambozen en de appelsap in een keukenmachine of blender en mix het tot een gladde soep
  • Klop de kokosmelk tot een egale massa en voeg de poedersuiker toe
  • Meng dit met de lobbig geslagen slagroom.

Verdeel de soep over 4 kommetjes en voeg een scheutje van het kokosroommengsel toe.
Garneer met munt en serveer met de suikerstengels.