Ananas tarte tatin met kokosroom

  • Voor 4 tarte tatins
  • Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • Bladerdeeg, 4 plakken, ontdooid
  • Boter, 80 g
  • Citroensap, 1 el
  • Gember, stukje van 1 cm, fijn geraspt
  • Ananas, 4 schijven*
  • Rietsuiker, 80 g*
  • Biologische kokosmelk, blikje 270 ml, uit de koelkast*
  • Honing vloeibaar*

Bereidingswijzerecept tarte tatin

Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de rietsuiker in een pan met dikke bodem op laag vuur karamelliseren. Voeg, wanneer de suiker bruin kleurt en bubbelt, citroensap, boter en gember toe, laat smelten en verdeel over vier bakvormpjes.
Leg de ananasschijven erin en vouw een plakje bladerdeeg over de schijven. Bak de tarte tatins in 15-20 minuten gaar.
Schep het dikke gedeelte van de kokosmelk (zet het blik hiervoor in de koelkast) en doe in een maatbeker. Zet er de staafmixer even op en klop lobbig.
Draai de bakvormpjes om op vier bordjes en serveer met een dot kokosroom en honing.