recept warme thee met chocolade ananasWarme kruiden thee met chocolade ananas
Drankje voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 blik Ananasschijven op sap
  • 1 pakje Minireepjes Puur of melk
  • 4 zakjes Kruidenthee Relaxing, of andere smaak naar keuze

Bereidingswijze

  • Laat de ananasschijven uitlekken.
  • Laat water in een pannetje aan de kook komen.
  • Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een kom die je in het pannetje met kokend water hangt. Zorg ervoor dat er geen water in het kommetje komt!.
  • Smelt de chocolade en roer het chocolademengsel glad.
  • Dep de ananasschijven droog met keukenpapier en dompel de helft van een schijf in de gesmolten chocolade.
  • Hang de ananasschijven naast elkaar aan een eetstokje en laat de chocolade zo drogen.
  • Zet intussen vier koppen thee volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Serveer de chocolade  ananasschijven bij de thee.

recept rijst

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 g Fair Trade Original Pandanrijst
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 4 eieren
  • 2-3 el olie
  • 1/2 tl sambal
  • 2 bosui, in ringen
  • 1 Chinese kool, fijngesneden en gewassen
  • 3 volle el Fair Trade Original Pindakaas
  • 1 el ketjap manis
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • Oosters strooisel naar keuze, bijv. seroendeng

Voor 10 plakkenrecept laagjes cake met pindakaas
Bereidingstijd: ca. 30 minuten (exclusief baktijd en afkoelen)

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • scheutje olijfolie
  • 2 eieren
  • 50 ml water

En van Fair Trade Original:

  • 1 pak Bakmix voor Muffins met stukjes chocolade
  • pot Pindakaas
  • pak Hagelslag puur of melk

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Zeef de muffinmix en haal de stukjes chocolade eruit. Zet deze apart.
  • Bereid de muffinmix volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de mix in een langwerpig cakeblik in plaats van in de muffinvormpjes en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Bak de cake in ca. 45-50 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de cake afkoelen en snijd overdwars in 3 plakken.
  • Bestrijk de eerste laag met pindakaas en bestrooi met een laagje hagelslag. Bedek dit met de tweede plak cake. Bestrijk deze ook met een laag pindakaas en bestrooi met hagelslag. Dek af met de laatste laag. Wikkel de cake stevig in huishoudfolie en laat even staan.
  • Wrijf de chocoladestukjes uit de cakemix in met een klein beetje olie, zodat ze mooi gaan glimmen. Bestrijk vlak voor het serveren de bovenkant van de cake voor een deel met pindakaas en strooi daar de chocoladestukjes op.
  • Snijd de cake in dunne plakken.