olifant keramiek doloresDit voorjaar hebben wij veel keramiek uit diverse landen van Zuid-Amerika ingekocht. Je wordt al vrolijk als je die prachtige, kleurige artikelen ziet. Elk land heeft zijn typische kleuren en motieven. Keramiek uit Mexico is volgens oude traditie met de hand beschilderd. In de kleuren en ontwerpen van het Boliviaanse keramiek ziet u de kenmerken van de indianen uit de Andes. In Peru wordt keramiek veelal gemaakt in kleine familiebedrijfjes. De productie en verkoop van deze prachtige kunstnijverheidsartikelen is een belangrijke inkomstenbron voor mensen uit ontwikkelingslanden.

Keramiek voor elke gelegenheid.
haan keramiek picasso doloresVoor Pasen hebben wij leuke kippen, hanen of eieren van kleurig keramiek uit Peru, Bolivia of Mexico. Voor de geboorte van een baby zijn er mooie wensbomen, roze voor een meisje en blauw voor een jongetje. wensbeeld jongen 1Beide hebben een heel klein briefje waarop je een wens kunt schrijven voor de kersverse ouders. Heel origineel zijn de dierenbeeldjes uit Peru met een briefje waarop je een persoonlijke boodschap kunt meegeven. Uit Mexico komen de handbeschilderde vogels, olifantjes, zonnen en salamanders. Leuk voor elke gelegenheid en geschikt voor binnen of buiten.

Keramiek om te hebben.
Kom snel langs in de Wereldwinkel in de Langestraat om dit prachtige keramiek te bewonderen en aan te schaffen voor uzelf of om weg te geven. Want echt, dit is keramiek om te hebben!

hartark van Noachdoosje muzikantgirafe met boodschapzon keramiek kleinkippiewensbeeld meisje 1