IMG_20180425_152052990-kl.jpgSjaal met Verhaal
Wat is dat nu toch? Sjaal met Verhaal in een stukje over de Wereldwinkel zult u misschien denken. Maar het is minder vreemd dan u denkt. Sjaal met Verhaal staat voor mooie producten uit Nepal en Thailand.

Hoe is dat zo gekomen?
Inge Hoogesteger verkoopt met haar bedrijf hippe producten uit Nepal en Thailand. Het begon allemaal met mooie sjaals die zij bij haar bezoeken aan genoemde landen inkocht voor vrienden en familie. De sjaals waren zo populair dat Inge verzoeken kreeg om extra producten mee te nemen en uit te kijken naar nieuwe producten. En zo ontstond Sjaal met Verhaal.Werk voor creatieve vrouwen.
Sjaal met Verhaal staat voor het creƫren van werk voor vrouwen in Nepal en Thailand. Het hebben van werk vergroot de zelfstandigheid en verbetert de kwaliteit van leven. En dan komen we zomaar aan bij de missie van Wereldwinkels. Wereldwinkels onderscheiden zich van andere winkels omdat zij producenten uit ontwikkelingslanden een eerlijk loon geven. Met het inkomen dat zij verdienen door de verkoop van hun producten, kunnen zij een beter leven opbouwen. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers. Fairtrade (Eerlijke handel) noemen we dat.

Producten van Sjaal met Verhaal
In onze winkel vindt u strandtassen in vrolijke kleuren met bijbehorend toilettasje. En heel handig een speciaal vakje aan de zijkant voor een Dopper waterflesje. Die Doppers hebben we in nieuwe kleuren, zelfs in een kleur die precies past bij de strandtas. Heel leuk zijn ook de vrolijke babyslofjes, een origineel kraamcadeautje.

Kom even langs.
In de Wereldwinkel aan de Langestraat vindt u nog veel meer mooie producten. Te veel om in dit stukje te vertellen. Kom gerust even langs voor een leuk Fairtrade cadeautje voor een ander of gewoon voor uzelf.