Met de verkoop in de Wereldwinkel geven we producenten uit ontwikkelingslanden gelegenheid om hun producten te verkopen. Maar we doen nog meer. Via de organisatie KIVA lenen we microkredieten uit aan vrouwen in ontwikkelingslanden. Als de kredieten zijn terugbetaald, lenen we het geld opnieuw uit. Zo hebben we in de loop der jaren met een eenmalig inleg van  € 750,- al 127 keer een microkrediet kunnen verschaffen aan mensen in 35 verschillende landen.

kiva aDit is Marta uit El Salvador. Marta heeft twee dochters van 20 en 23 jaar oud. Samen met haar dochters verbouwt ze maïs en suikerriet. Marta heeft in februari 2015 van ons een microkrediet van $ 50,00 gekregen. Daar heeft ze kunstmest voor gekocht om de productie te verhogen. In september 2015 heeft ze het krediet terugbetaald. Daarna is het krediet direct weer uitgeleend.

 

kiva 2Dit is Zainab uit Oeganda. Zainab is directeur van een school met 200 kinderen. Ze heeft een lening gekregen voor de installatie van een UV-waterfiltratiesysteem om schoon drinkwater te maken voor de kinderen. Zonder dat systeem moet het water gekookt worden op een houtvuur. Dat is duur en slecht voor de leefomgeving. Zainab hoopt dat de toegang tot veilig drinkwater zal voorkomen dat kinderen ziek worden en dat het de concentratie zal verbeteren.